joi, 8 decembrie 2016

Domnule profesor ION COJA, cu cine votăm si cu cine nu votam duminică?


Vă spun exact cu cine: cu publicul lui DAN PURIC! Am fost miercuri seara la lansarea cărții lui Dan Puric, provocator intitulată SĂ FII ROMÂN! Lansare precedată de o conferință, o așa zisă conferință a lui Dan Puric, în fapt un spectacol de 2 ore și jumătate, cu Dan Puric pe scenă! Singur!... Mai spre sfârșit și-a făcut apariția și un scaun... Nu zic nimic de spectacol. Mai văzusem câteva înregistrări cu maestrul Puric și știam la ce am venit să văd!
Surpriza cea mare a fost însă publicul. Un public care a umplut „până la refuz” sala mare de la Palatul Pionierilor” de odinioară. Peste o mie de persoane care au plătit bilet ca să asiste la o lansare de carte de filosofie și etno-psihologie!... Nu-i de colo! Eu n-am mai pomenit așa ceva!...
Un public care a vibrat la demonstrația făcută de Dan Puric cum că suntem și noi, românii, una din minunile lumii! O demonstrație făcută cu umor, cu mult haz de necaz, cu rîsu-plânsu, mucalit și subtil, iar publicul s-a dovedit a fi de o calitate superioară celui care asistă la premiera unei montări la Național, să zicem. Mulți tineri printre spectatori. M-am simțit bine să văd un tineret naționalist plin de voie bună, sensibil la subtilitățile textului și ale interpretării. Unii tineri și-au adus și bunicii, cât am văzut eu!... Sentiment net că electortul român își trimisese reprezentanții pentru a se orienta cum să-și dea votul de duminică!
DAN PURIC candidează pe vreo listă?
Candidează prin fiecare candidat propus de ALIANȚA NOASTRĂ ROMÂNIA. Dan Puric și-a anunțat mai mult decât candidatura, și-a anunțat atașamentul la ideile Alianței, faptul că se regăsește în persoana lui MARIAN MUNTEANU și a celorlalți candidați. Aplauzele îndelungi stârnite de Dan Puric sunt, la rândul lor, semnul atașamentului la ideile lui Dan Puric, implicit ale Alianței! Iar pentru mine a fost stranie senzația finală, cum că publicul din sală ar merita să fie pe o listă de candidați ca să avem și noi cu cine vota! Senzația că votând cu A N R - ALIANȚA NOASTRĂ ROMÂNIA, voi vota cu minunatul public care a fost la lansarea cărții SĂ FII ROMÂN! 
Prin deducție strict logică: Fii român și votează ALIANȚA NOASTRĂ ROMÂNIA!
Doamne, ajută!



Decât să votați pe Băsescu, mai bine votați cu UDMR!
Băsescu a fost mereu în Parlament, din 1990 până în 2000, când, prin fraudă a ajuns primar general. Tot prin fraudă a ajuns președintele României, atât în 2004 cât și în 2009. Prin înșelăciune, a scăpat de demitere de două ori! Și nu-i este acum rușine să candideze cu un partid „al său” pentru un post de senator! Are, în fapt, două partide care îi fac jocul scârnav: PNL și PMP! Feriți-vă să le dați votul! Sunt la dispoziția „javrei ordinare”!
Intrați pe Monitorul Oficial, publicație care consemnează toate luările de cuvînt din Parlament! Nu veți găsi nicio cuvîntare a „javrei ordinare”! Nicio intervenție în dezbaterile Parlamentului, nicio declarație!… În niciuna din cele trei legislaturi, Băsescu nu a ieșit la tribuna Parlamentului cu vreun amendament sau vreo inițiativă legislativă! S-a ținut numai de intrigi și aranjamnte de culise, mult mai eficiente decât activitatea la lumina reflectoarelor din aula parlamentară!
Brusc, după ce nu mai este președintele, nemernicul se întrece cu toată lumea în declarații naționaliste, de politician responsabil! Dar zece ani de zile ce ai făcut nemernicule pentru ca pământul Țării să nu se mai vândă străinilor?! Pentru ca pădurile Țării să nu se mai taie haotic, în dușmănie față de români!
Se laudă că a liberalizat regimul cetățemiei române pentru basarabeni!… Dar cu ce preț?! Cât îi costă pe basarabeni să recapete cetățenia părinților, pierdută în condiții atât de dramatice!… Sute de mii de evrei și-au căpătat cetățenie română pretextând c-o recapătă! Procedura pentru aceștia este mult mai simplă și mai ieftină, Băsescule, decât pentru frații noștri de peste Prut! I-ai ajutat pe basarabeni să plătească cu bani grei și cu eforturi penibile să obțină ceea ce era dreptul lor, plătit cu sânge, cu nesfârșite suferințe în Siberiile de gheață! De ce să-i coste atât de mult? Milioane de euro! Nu m-aș mira să aflu că acești bani din greu munciți de frații noștri nici măcar nu au ajuns în visteria Țării!
Te vrei în Parlament? Te vrei șeful grupului de parlamentari kgb-iști din Parlamentul României?! Căci asta va fi funcția ta: să coordonezi activitatea de trădare a Țării din Parlamentul României! Ai făcut-o și ca președinte, cu mare succes! Cu mari succesuri!… Nu vrei să te retragi la pensie! Meseria ta nu-ți dă dreptul să te retragi! De când te știi acționezi împotriva intereselor românești! Ai făcut-o ca ofițer de securitate, securitatea trădătoare, KGB-istă, ai făcut-o ca membru PCR, ai făcut-o și după 1990 mai ales, la lumina zilei! De pe cel mai înalt jilț!
Nu! Nu dobândirea imunității parlamentare este scopul tău! Știi bine că devotamentul tău față de Kremlinul de la Moscova și din alte capitale te face imun pe câteva generații! Te vrei în parlament pentru că ați făcut din el stână fără câini! Și lupii se întorc mereu pe unde au mâncat oaia!Turma de mioare naive și ușor de prostit care este electoratul român!…
Oameni buni! Pe cine votați?!…

Ion Coja



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu